Kutatási projekt

Új termék fejlesztési irányzatok a világ élelmiszeriparában és Magyarországon


HASZNOSÍTHATÓSÁG SZINTJE

Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás)

KUTATÁSI PROJEKT LEÍRÁSA

Bő terjedelemben (19 fejezetben, mintegy 300 oldalon) tárgyalja a világ élelmiszeripari innovációjában vezető szerepet játszó 3 legjelentősebb szereplő (EU, USA, Japán) új termék fejlesztési irányzatait. Rámutat azokra a rendszer-szintű eltérésekre is, amelyek közöttük vannak, s amelyek egyaránt összefüggenek fogyasztás-lélektani tényezőkkel, éppen úgy, mint a korszerű funkcionális és novel-élelmiszerek előállításának kezdeményezésével és szabályozásával.

A kutatási témában elhangzott előadások és válogatott publikációk listája ide kattintva megtekinthető.

REFERENCIÁK

Balogh Sándor: Új termék fejlesztési irányzatok a világ élelmiszeriparában és Magyarországon.

Elektronikus tankönyv a Támop támogatásával. Szeged, 2014, 287 p.