Kutatási projekt
Új termék fejlesztési irányzatok a világ élelmiszeriparában és Magyarországon
KUTATÓMŰHELYEK
KUTATÓK
EGYETEMI EGYSÉGEK
TUDOMÁNYÁGAK
HASZNOSÍTHATÓSÁG SZINTJE
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás)
KUTATÁSI PROJEKT LEÍRÁSA
Bő terjedelemben (19 fejezetben, mintegy 300 oldalon) tárgyalja a világ élelmiszeripari innovációjában vezető szerepet játszó 3 legjelentősebb szereplő (EU, USA, Japán) új termék fejlesztési irányzatait. Rámutat azokra a rendszer-szintű eltérésekre is, amelyek közöttük vannak, s amelyek egyaránt összefüggenek fogyasztás-lélektani tényezőkkel, éppen úgy, mint a korszerű funkcionális és novel-élelmiszerek előállításának kezdeményezésével és szabályozásával.
REFERENCIÁK
Balogh Sándor: Új termék fejlesztési irányzatok a világ élelmiszeriparában és Magyarországon.
Elektronikus tankönyv a Támop támogatásával. Szeged, 2014, 287 p.