Kutatási projekt
Táplálkozás-lélektan
KUTATÓMŰHELYEK
KUTATÓK
EGYETEMI EGYSÉGEK
TUDOMÁNYÁGAK
HASZNOSÍTHATÓSÁG SZINTJE
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás)
KUTATÁSI PROJEKT LEÍRÁSA
Az egyén élelmiszerfogyasztásának mennyiségére és összetételére ható determináns tényezők nagy hányada merőben szubjektív, lelki (esetleg vallási) eredetű. A tananyag ezeket tárgyalja, tekintettel a természettudományos alapokra, valamint a táplálkozási és étrendi megbetegedésekre, mint az egyéni táplálékválasztás oki és okozati tényezőire. Helyet kapnak a tematikában Az olyan, lelki eredetű olyan táplálkozási zavarok is, mint az anorexia nervosa és a bulémia is, valamint a divat-diéták.
REFERENCIÁK
Balogh Sándor- Rigó Krisztina: Táplálkozás-lélektan.
Elektronikus tananyag ppt-formátumban. Terjedelem: 86 slide. Szeged, 2014.