Kutatási projekt

Táplálkozás-lélektan


HASZNOSÍTHATÓSÁG SZINTJE

Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás)

KUTATÁSI PROJEKT LEÍRÁSA

Az egyén élelmiszerfogyasztásának mennyiségére és összetételére ható determináns tényezők nagy hányada merőben szubjektív, lelki (esetleg vallási) eredetű. A tananyag ezeket  tárgyalja, tekintettel a természettudományos alapokra,  valamint a táplálkozási és étrendi megbetegedésekre, mint az egyéni táplálékválasztás oki és okozati tényezőire. Helyet kapnak a tematikában Az olyan, lelki eredetű olyan táplálkozási zavarok is, mint az anorexia nervosa és a bulémia is, valamint a divat-diéták.

A kutatási témában elhangzott előadások és válogatott publikációk listája ide kattintva megtekinthető.

REFERENCIÁK

Balogh Sándor- Rigó Krisztina: Táplálkozás-lélektan.

Elektronikus tananyag ppt-formátumban. Terjedelem: 86 slide. Szeged, 2014.