Kutatási projekt
Innováció az élelmiszeriparban.
KUTATÓMŰHELYEK
KUTATÓK
EGYETEMI EGYSÉGEK
TUDOMÁNYÁGAK
HASZNOSÍTHATÓSÁG SZINTJE
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás)
KUTATÁSI PROJEKT LEÍRÁSA
Ez, a több változatot megélt tananyag az első magyarországi próbálkozás volta arra, hogy az élelmiszeripar versenyképességét az innovációs aktivitás alapján elemezze. A hangsúly itt nem az innováció általános jellemzőin van (hiszen azt más munkák részletesen taglalják) hanem azoknak a sajátos jellemzőknek a bemutatásán, amelyek feltételezik – a rendkívül differenciált tevékenységeket tartalmazó – élelmiszeripar gyakorlatát.
REFERENCIÁK
Balogh Sándor: Innováció az élelmiszeriparban.
Jegyzet az SZTE élelmiszermérnök hallgatói számára. Harmadik, bővített és átdolgozott változat. Kézirat, Szeged, 2006, 115 p.