Kutatási projekt

Innováció az élelmiszeriparban.


HASZNOSÍTHATÓSÁG SZINTJE

Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás)

KUTATÁSI PROJEKT LEÍRÁSA

Ez, a több  változatot megélt tananyag az első magyarországi próbálkozás volta arra, hogy az élelmiszeripar versenyképességét az innovációs aktivitás alapján elemezze. A hangsúly itt nem az innováció általános jellemzőin van (hiszen azt más munkák részletesen taglalják) hanem azoknak a sajátos  jellemzőknek a bemutatásán, amelyek feltételezik – a rendkívül differenciált tevékenységeket tartalmazó – élelmiszeripar gyakorlatát.

A kutatási témában elhangzott előadások és válogatott publikációk listája ide kattintva megtekinthető.

REFERENCIÁK

Balogh Sándor: Innováció az élelmiszeriparban.

Jegyzet az SZTE élelmiszermérnök hallgatói számára. Harmadik, bővített és átdolgozott változat. Kézirat, Szeged, 2006, 115 p.