Kutatási projekt

Lisztminősítő módszerek


HASZNOSÍTHATÓSÁG SZINTJE

Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás)

KULCSSZAVAK

KUTATÁSI PROJEKT LEÍRÁSA

Búza ill. lisztminősítő módszerek, amelyekkel költségtakarékosan lehet becsülni a várható termékminőséget (dúsítatlan sütőipari tészták – kenyér, zsemle). A jó minőség biztosítása előzetes vizsgálati módszerekkel. Fajta- és malmi búzák, kereskedelmi lisztek vizsgálata. A tételszám általában 25-30 közötti. A mérhető tulajdonságok közötti matematikai összefüggések keresése. Szabadon vetett kenyértermék térfogata illetve cipóalak becslése csak sütéssel lehetséges. Az objektív becsléshez, szabályozható technológiához egyszerűbb módszert kell fejleszteni, így a feldolgozáshoz kiválasztható a legmegfelelőbb nyersanyag.