Műszer

Sejtkultúra laboratórium


A MŰSZER AZ ALÁBBI SZERVEZETI EGYSÉGHEZ TARTOZIK

MŰSZER ÁLLAPOTA

Alig használt

MŰSZERREL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

A laboratórium 2003-ban jött létre, hogy elősegítse a Szegedi Tudományegyetem preparatív kutatási munkát végző laborjaival való együttműködések megvalósulását. Ezen együttműködés keretei között növényi kivonatok, természetes vegyületek és szintetikus analógjaik antiproliferatív tulajdonságait vizsgáljuk.

A labor rendelkezik a legkülönbözőbb sejtalapú mérések, mint a viabilitási, fluoreszcens mikroszkópos, végpontos és kinetikai mikroplate-alapú mérések, az apoptózis indukcióban alapvető fontosságú szabályozó fehérjék kimutatása, kivitelezéséhez szükséges mérőműszerekkel. Hozzáféréssel rendelkezünk áramlási citometriás készülékhez, mellyel a vizsgált vegyületek hatásmechanizmusát deríthetjük fel sejtciklus-analízis és antitest-alapú mérések során.

Vizsgálatainkat elsősorban nőgyógyászati daganatos sejtvonalakon történnek, kiemelendő a négy, különböző biokémiai hátterű emlődaganat-sejtvonalat tartalmazó panel és a három, eltérő patológiai eredetű méhnyak-daganat sejtvonalból álló panel. A vizsgált vegyületek tumorszelektivitását fibroblaszt, illetve immortalizált emlődaganat sejtek segítségével állapítjuk meg.

KAPCSOLAT